405 30 Göteborg, Szwecja

+46 778 889 997

Pon-Pt. 10:00 – 18:00, Sob. 10:00-14:00

Zdrowo nie znaczy niesmacznie!

Zdrowa dieta może być pyszna, jeśli składniki oraz przyprawy są odpowiednio dobrane i naturalnie świeże.

Zrzuć zbędne kilogramy z Fit Kitchen

Nie musisz się głodzić na diecie. Składniki naszych dań oraz ich sposób przygotowania zostały tak zaplanowane, żebyś czuł się najedzony po każdym z pięciu posiłków nawet na diecie 1000 kcal.

Codziennie świeże produkty

W trosce o zdrowie naszych klientów każdego dnia kupujemy świeże produkty. Wybieramy tylko ekologiczną i w 100% naturalną żywność.

previous arrow
next arrow
Slider

Wybierz dietę dla siebie

Dieta standardowa

Dieta bez glutenu

Dieta bez laktozy

Korzyści z Fit Kitchen

calories-min

Zbilansowana dieta

Podstawą zdrowej i skutecznej redukcji nadwagi jest odpowiednio ułożona dieta, w której uwzględniamy naturalne, jak najmniej przetworzone produkty spożywcze.

fruit-min

100% naturalne produkty

Dania przygotowane z naturalnych produktów są bardziej bogate w wartości odżywcze oraz nie zawierają szkodliwych dla organizmu substancji chemicznych.

diet (1)-min

4 posiłi dziennie

Regularne posiłki spożywane o określonych godzinach są bardzo ważne dla naszego organizmu i sprzyjają zachowaniu odpowiedniej wagi oraz utracie zbędnych kilogramów.

diet-min

Utrata wagi bez efektu jojo

Dzięki zbilansowanej diecie, regularnej porze posiłków oraz wprowadzeniu w życie zdrowych nawyków żywieniowych szybko zrzucisz zbędne kilogramy i na długo zapomnisz o nadwadze.

Dieta zdrowego odżywiania

Dieta zdrowego odżywiania przeznaczona jest nie tylko dla osób potrzebujących zgubić zbędne kilogramy, ale dla wszystkich, którzy chcą utrzymać lub poprawić kondycję swojego organizmu. Podstawowe zasady zdrowego odżywiania to: regularne posiłki, dbanie o stałe nawodnienie organizmu, dania przygotowywane ze świeżych i jak najmniej przetworzonych produktów, a także dieta bogata w warzywa i owoce oraz najlepszej jakości mięso, ograniczająca spożycie soli i niezdrowych węglowodanów. Regularność spożywania posiłków jest bardzo ważnym elementem zdrowego odżywiania. Zdrowy człowiek w ciągu doby powinien spożywać rutynowo, o określonych porach od 4 do 5 posiłków, w 3–4 godzinnych odstępach czasu, wypijając przy tym minimum 1,5l wody. Śniadanie należy zjeść w ciągu 1–2 godzin od momentu wstania z łóżka, a kolację najpóźniej około 2-3 godzin przed snem.

Warzywa i owoce należy spożywać jak najczęściej i w jak największej ilości. Co najmniej połowa spożywanych przez nas w ciągu dnia posiłków powinna składać się ze świeżych, ekologicznych warzyw i owoców, ale należy pamiętać o zachowaniu właściwej proporcji: 3/4 – warzywa i 1/4 – owoce. Taka dieta wpływa korzystnie między innymi na zmniejszenie ryzyka zachorowań na choroby układu krążenia (nadciśnienie tętnicze, udar mózgu, zawał serca) oraz nowotwory. U wielu osób przyczyną problemów z nadwagą jest miłość do słodyczy i cukru, które są bardzo kaloryczne. Ich nadmierne spożycie przyczynia się do rozwoju otyłości, może zwiększać ryzyko wystąpienia cukrzycy, miażdżycy, poza tym sprzyja też powstawaniu próchnicy zębów. Całe szczęście słodkości nie muszą być niezdrowe i nie trzeba zupełnie z nich rezygnować podczas odchudzania. Nasi kucharze wiedzą jak przygotować pyszny, zdrowy deser, który nie tylko ucieszy Twoje podniebienie, ale pozwoli zapomnieć Ci, że jesteś na diecie. Staramy się nie dosalać nadmiernie potraw i korzystać z produktów z niską zawartością soli. Używamy odpowiednio dobranych mieszanek ziół, które zawierają cenne dla naszego organizmu składniki i poprawiają smak naszych dań. Zawarte w przyprawach i ziołach fitozwiązki korzystnie wpływają na zdrowie: wykazują działanie antyoksydacyjne, zmniejszają stan zapalny, poprawiają metabolizm cholesterolu oraz mają właściwości bakterio- i wirusobójcze.

Poza odpowiednią dietą, dla naszego zdrowia bardzo ważna jest codzienna aktywność fizyczna, trwająca co najmniej 30–45 minut. Regularne wykonywanie umiarkowanej aktywności aerobowej, takiej jak np. spacer, jazda na rowerze, pływanie, aerobik, nordic walking, wchodzenie po schodach, zapewnia niezbędne dla naszego zdrowia korzyści. Aktywność ruchowa, łącznie z dobrze zbilansowanym żywieniem korzystnie wpływa na zdrowie i pozwala zapobiec wielu chorobom cywilizacyjnym, m.in. rozwojowi bardzo niebezpiecznej dla naszego zdrowia zarówno nadwagi, jak i otyłości.

DIETA STANDARDOWA

Dieta standardowa to nasz najbardziej różnorodny jadłospis, oparty na chudym mięsie, nabiale, warzywach, owocach i zdrowych produktach węglowodanowych. Znajdziesz w niej smaki, które dobrze znasz, choć nie brakuje też inspiracji kuchniami z całego świata. Jeśli więc chcesz schudnąć lub wyrobić zdrowe nawyki żywieniowe, a przy tym nie musisz rezygnować z grup produktów, dieta standardowa jest właśnie dla Ciebie.

Dieta standardowa w naszym cateringu dietetycznym występuje w następujących wariantach: 1000 kcal, 1200 kcal, 1500 kcal, 1800 kcal, 2000 kcal, 2200 kcal, 2500 kcal. Dzięki temu możesz wybrać jadłospis odpowiadający Twojemu zapotrzebowaniu. Wszystkie zestawy składają się z 5 pełnowartościowych posiłków na cały dzień. Nad ich przygotowaniem czuwają dietetycy oraz profesjonalni kucharze. Dzięki temu możesz mieć pewność, że dania będą nie tylko zdrowe, lecz także smaczne. Poniżej znajdziesz przykładowe menu naszej diety standardowej.

Czekamy na Twoje zamówienie!

Dieta standard

WęglowodanyBiałkoTłuszczeŚniadanieII śniadanieObiadPodwieczorekKolacja

1000 kcal

132 - 146g47 - 53g31 - 34g250 kcal125 kcal350 kcal125 kcal150 kcal

1200 kcal

156 - 180g54 - 60g37 - 42g300 kcal150 kcal400 kcal150 kcal200 kcal

1500 kcal

199 - 212g71 - 76g46,5 - 50g350 kcal225 kcal450 kcal225 kcal250 kcal
* dopuszcza się 5-15% różnice powyższych wartości w zależnosci od dziennego menu, ale wartość sumaryczna zawsze będzie prawidłowa

DIETA BEZ GLUTENU

Cierpisz na nadwrażliwość na gluten bądź po prostu chcesz wyeliminować ten składnik z codziennego jadłospisu? Dieta bezglutenowa jest właśnie dla Ciebie! Nasze jadłospisy opieramy na produktach bezglutenowych, a dodatkowo dbamy o odseparowanie procesów technologicznych podczas przygotowywania posiłków. W diecie bezglutenowej używamy wyłącznie produktów pozbawionych glutenu. W tej diecie znajdziesz między innymi świeże warzywa, owoce, kasze, nabiał i chude mięso oraz ryby. W naszych jadłospisach nie brakuje też pysznych i zdrowych deserów bezglutenowych. Przekonaj się sam!

Dieta pudełkowa bez glutenu występuje w kalorycznościach 1000, 1200, 1500, 1800 i 2000 kcal. Doskonale sprawdza się zarówno podczas odchudzania, jak i zdrowego przybierania na wadze. Jeśli potrzebujesz pomocy w doborze odpowiedniej kaloryczności, skontaktuj się z nami. Dietetyk chętnie odpowie na wszystkie pytania i dobierze najlepszy wariant diety pudełkowej dostosowany do Twoich potrzeb. Zapraszamy!

Dokładamy wszelkich starań, by gluten nie pojawiał się w diecie, istnieje jednak niewielkie prawdopodobieństwo, że w daniach znajdą się śladowe ilości glutenu.

Dieta bez glutenu

WęglowodanyBiałkoTłuszczeŚniadanieII śniadanieObiadPodwieczorekKolacja

1200 kcal

156 - 180g54 - 60g37 - 42g300 kcal150 kcal400 kcal150 kcal200 kcal

1500 kcal

199 - 212g71 - 76g46,5 - 50g350 kcal225 kcal450 kcal225 kcal250 kcal
* dopuszcza się 5-15% różnice powyższych wartości w zależnosci od dziennego menu, ale wartość sumaryczna zawsze będzie prawidłowa

DIETA BEZ LAKTOZY

Laktoza to dwucukier, który występuje w mleku i produktach nabiałowych. Z wiekiem w naszym organizmie zanika enzym trawiący laktozę, co może powodować nieprzyjemne dolegliwości po jej spożyciu. Dieta bezlaktozowa odpowiada na potrzeby osób cierpiących na nadwrażliwość na laktozę. Jadłospis w diecie bez laktozy oparty jest na chudym mięsie, owocach i warzywach oraz nabiałowych produktach bez laktozy bądź na ich roślinnych substytutach, jak np. tofu, napojach i jogurtach roślinnych. Stosując ten rodzaj odżywiania, zapomnisz o dolegliwościach spowodowanych nietolerancją laktozy.

Dieta bez laktozy występuje w pięciu wariantach kalorycznych: 1000, 1200, 1500, 1800, 2000 kcal i jest skomponowana w taki sposób, by nie brakowało w niej niezbędnych składników odżywczych. Jeśli nie masz pewności, która opcja diety bez laktozy będzie dla Ciebie odpowiednia, skontaktuj się z nami! Dietetycy chętnie pomogą Ci w doborze odpowiedniej kaloryczności.

 

Dieta bez glutenu

WęglowodanyBiałkoTłuszczeŚniadanieII śniadanieObiadPodwieczorekKolacja

1200 kcal

156 - 180g54 - 60g37 - 42g300 kcal150 kcal400 kcal150 kcal200 kcal

1500 kcal

199 - 212g71 - 76g46,5 - 50g350 kcal225 kcal450 kcal225 kcal250 kcal
* dopuszcza się 5-15% różnice powyższych wartości w zależnosci od dziennego menu, ale wartość sumaryczna zawsze będzie prawidłowa

Chcesz jeść smacznie i zdrowo?​

    Fit Kitchen © 2020. Wszystkie prawa zastrzeżone.